top of page

YOGA

230855_130322_PAP20365_edited.png

Yoga

 

   După cum yoga se numește set de discipline și a practicilor de tip fizică și mentală care are ca scop obținerea unui echilibru între corp și minte, ca o modalitate de a ajunge la iluminare și unirea cu Absolutul. Ca atare, cuvântul provine din sanscrita „yoga”, care înseamnă „unire”, „efort”.

   Originea yoga este localizată în India , în Valea Indusului. Vârsta sa este însă dificil de determinat, dar se speculează că ar putea avea între trei și cinci mii de ani. Ca atare, este una dintre doctrinele clasice ale hinduismului , în care este recunoscută o influență importantă a filozofiei antice a samkhya. Principalul său teoretizator a fost Patanyali , autorul Yoga-sutra , un text compus în principal din aforisme despre yoga. Ca atare, obiectivul esențial al yoga este reunificarea ființei cu Absolutul și accesul la conștiința supremă care ne conduce la iluminare.

   În prezent, yoga a devenit enorm de populară în Occident, ceea ce a dus la o disciplină bazată pe teoriile hinduse, dar care s-a concentrat fundamental pe practicarea unui set de tehnici menite să obțină un control mai mare al corpului și al minții. În acest sens, yoga modernă este mai mult un sistem de exerciții care caută persoana să atingă echilibrul și armonia spirituală, totul prin meditație și o serie de exerciții posturale și respiratorii.

  Cel mai răspândit și practicat tip de yoga astăzi este hatha yoga , care cuprinde o secvență de posturi și exerciții de respirație care întăresc corpul și promovează stările de relaxare. De asemenea, în yoga practica pranayama , un set de exerciții pentru controlul respirației, care este energia vitală și obținerea liniștii sufletești este considerat de o importanță deosebită .

   Printre numeroasele sale beneficii , yoga ajută individul să aibă o relație mai armonioasă cu corpul său, să-și controleze mintea și emoțiile, precum și să elibereze stres, toate acestea contribuind la atingerea unei stări de bunăstare.

CONTACT 

Name:

Boda Stefan Iuliu

Phone:

0049 16099666903

Adress:

Jhon F Kennedy 16, 63526 Erlensee

bottom of page